kangoo van of the year

De nieuwe Renault Kangoo is uitgeroepen tot ‘International Van of the Year 2022’ (IVOTY). De vooruitstrevende bedrijfswagen werd tot winnaar uitgeroepen door een internationale jury van 24 bedrijfswagenjournalisten. De Kangoo wordt vooral geroemd om zijn efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen.

De IVOTY is de belangrijkste onderscheiding die in Europa aan een lichte bedrijfswagen wordt toegekend. De winnaar wordt gekozen door een internationale jury van 24 vooraanstaande bedrijfswagenjournalisten. De belangrijkste criteria voor de toekenning van de award zijn efficiëntie, veiligheid, duurzaamheid en milieunormen.

 

Nieuwe Kangoo, de innovatieve bedrijfswagen nu in de showroom!
De nieuwe Renault Kangoo, beschikbaar in Nederland vanaf € 16.790, is vooral gericht op wagenparken, vaklui en ondernemers met hoge eisen en die op zoek zijn naar een bedrijfswagen die perfect aansluit op hun zakelijke behoeften met behulp van de nieuwste technologie en innovaties. De vooruitstrevende Kangoo met een atletische en dynamische stijl wordt gekenmerkt door:

  • De baanbrekende ‘Open Sesame by Renault’ (Deze versie is door belastingtechnische regels in Nederland niet verkrijgbaar.) voor extra gemakkelijk in- en uitladen. Dankzij het ontbreken van de B-stijl heeft de Renault Kangoo de grootste laadopening in zijn segment met een breedte van 1,45 meter. Een andere innovatieve voorziening is het ‘Easy Inside Rack’: het uitschuifbaar rek om lange voorwerpen hoog in de laadruimte veilig te vervoeren.
  • De beste kenmerken in zijn klasse: de standaardversie biedt een laadvolume van 3,9 m3, een maximum laadvermogen van 600 kg (optioneel tot 800 kg) en een maximum trekgewicht van 1.500 kg.
  • Een modern, verfijnd en ergonomisch interieur met verbeterd comfort, 60 liter opbergruimte en optionele zitplaatsen voor maximaal drie volwassenen voorin. Bij deze configuratie kan de cabine worden omgetoverd tot een mobiel kantoor door de middelste rugleuning neer te klappen.
  • Ultramoderne connectiviteit met het nieuwe Renault EASY LINK multimediasysteem met 8-inch touchscreen, smartphone dockingstation, draadloze lader van 15W, twee USB- en twee 12V-aansluitingen en de Renault handsfree-card voor een eenvoudige toegang.
  • Twaalf rijhulpsystemen (ADAS) van de laatste generatie, waaronder Permanent Rear View Assist, Active Emergency Braking, Trailer Swing Assist en de Motorway and Trafic Companion die Adaptive Cruise Control met Lane Keeping Assist combineert.
  • Een reeks efficiënte 1.3 TCe benzine- en 1.5 Blue dCi-dieselmotoren, verkrijgbaar met een handgeschakelde zesversnellingsbak of EDC-automaat met zeven versnellingen. Ook beschikbaar met keuze uit twee Ecoleader-motoren met een gemiddeld brandstofverbruik (WLTP) van 4,8 l/100 km voor de diesel- en 6,1 l/100 km voor de benzineversie.


In het voorjaar van 2022 wordt de volledig elektrische variant van de Renault Kangoo aan het aanbod toegevoegd en later volgt ook de verlengde versie.