Er is nog overheidssubsidie budget beschikbaar

Je kunt nog steeds een subsidieaanvraag indienen voor overheidssubsidie. Voor nieuwe voertuigen is € 71 miljoen euro beschikbaar gesteld vanuit de overheid. De stand per half mei is dat er nog ongeveer €2,5 miljoen beschikbaar is.

Zij verwachten hiermee ongeveer 21.000 particulieren te kunnen ondersteunen. De subsidie vraag je aan nadat je koop- of leaseovereenkomst hebt afgesloten. Lees hieronder de belangrijkste vragen en antwoorden om je op weg te helpen. 

Wij raden je aan om op rvo.nl/sepp te kijken voor de meest actuele informatie en het nog resterende beschikbare budget. 

Lees de veelgestelde vragen met de belangrijkste vragen en antwoorden om je alvast op weg te helpen.

nieuwe twingo electric

Elektrisch rijden komt weer een stap dichterbij

De Nederlandse regering wil de aanschaf van nieuwe en gebruikte 100% elektrische auto's aantrekkelijker maken voor particulieren. De overheid biedt daarom een subsidie op de aanschaf van compacte elektrische auto's zoals de Renault Twingo E-Tech Electric, de ZOE E-Tech Electric, of de nieuwe Renault Mégane E-Tech Electric

Op welke elektrische auto kan ik subsidie aanvragen?

Op een nieuwe of gebruikte elektrische auto, met een oorspronkelijke catalogusprijs (fiscale waarde) die niet lager is dan € 12.000,- en niet hoger dan € 45.000,-.
De elektrische personenauto heeft een actieradius van minimaal 120 km WLTP.

En verder:

De auto dient als elektrische auto geproduceerd te zijn, mag niet omgebouwd zijn tot elektrische auto.

In het geval van een gebruikte elektrische personenauto heeft deze auto niet eerder op naam gestaan van de subsidie-ontvanger of van een persoon die hetzelfde woonadres heeft.

Voor een gebruikte auto dient de koop gesloten te zijn met een autobedrijf dat de RDW-erkenning “Bedrijfsvoorraad” heeft. Bedrijven die een "erkenning bedrijfsvoorraad" van de RDW hebben, kunnen aangekochte voertuigen opnemen in de eigen bedrijfsvoorraad. RDW erkende autobedrijven zijn te herkennen aan het RDW-logo. Deze is in de meeste gevallen te vinden op de gevel of de ruit van het bedrijfspand, maar ook op de website van RDW erkende autobedrijven wordt het vaak vermeld.

Onze elektische modellen

Wij hebben 3 modellen die voldoen aan de voorwaarden van overheidssubsidie.

TWINGO E-TECH Electric

twingo electric

ZOE E-TECH Electric

renault zoe elektrisch

MEGANE E-TECH Electric

megane etech